- Atsvaidzināts izskats 2015. gada modernizētajam Kia Venga modelim automašīnas piektajā gadadienā.
- Kompaktais MPV priecē ar jaunu vizuālo izskatu un mūsdienīgāku salona dizainu.
- Modelis aprīkots ar 7,0 collu navigācijas displeja ekrānu.
- Uzlabotais Venga pārdošanā Eiropā nonāks 2015. gada sākuma.

2. oktobrī 2014.gada Parīzes auto izstādes ietvaros Kia prezentēs atjaunoto Kia Venga modeli – tieši piecus gadus kopš pirmās modeļa versijas nonākšanas tirgū. Atjaunotais modelis priecē gan ar jaunu vizuālo izskatu, gan mūsdienīgāku salona dizaina, kā arī paplašinātu aprīkojuma klāstu.

“2009. gadā, kad modelis nonāca tirgū, Kia Venga iemieso modernu izskatu tolaik citādi neizteiksmīgajā transportlīdzekļu segmentā. Ieguvis prestižas dizaina godalgas, Venga nodrošināja arī to, ka īsta autovadīšanas bauda kļuva pieejama vadītājiem, kuru dzīvesveidam nepieciešams kompakts MPV,” norādīja Maikls Kols (Michael Cole), Kia Motors Europe galvenais izpilddirektors.

“2015. gadā Kia Venga turpinās piedāvāt to, ko no tās sagaida Eiropas patērētāji – praktiskumu, daudzpusību un uzticamību, taču nedaudz atsvaidzinātais izskats uzlabos mūsu kompaktā MVP pievilcību turpmākajos gados,” piebilda Kols.

Frankfurtē bāzētā Kia Eiropas dizaina komanda piešķīrusi modelim Venga izteiksmīgāku “tīģera deguntiņu”, apakšējais režģis šoreiz kombinēts ar miglas lukturiem un LED dienas gaitas lukturiem. Aizmugurē horizontāla hromēta apdare savieno jaunos aizmugures lukturus, kuri tāpat ir aprīkoti ar LED lampiņām. Pieejams arī jauns lielāku (16 un 17 collu) lieto disku dizains.

Izmaiņas vērojamas arī Venga modeļa salonā - tā aprīkota ar tumšāka metāla apdari ar košiem akcentiem un iespēju izvēlēties divas jaunas sēdekļu apdares, lai uzlabotu kopējo salona kvalitāti. Mianīts arī centrālās konsoles dizains. Paplašināts arī aprīkojuma klāsts – apsildāma stūre aukstākiem rītiem un jaunās paaudzes Kia AVN (audio-video navigācija) sistēma ar 7,0 collu displeja ekrānu, atpakaļskata kameru, uzlabotu apstrādes ātrumu un ātrāku maršruta aprēķināšanu (sistēmas pieejamība ir atkarīga no konkrētā tirgus).

4 metrus garā Venga ir saglabājusi sākotnējā modeļa neparasti garo riteņu bāzi un tās 1,600 mm augsto jumtu, lai maksimāli palielinātu salona telpu. Prasmīgā komplektēšana arī nodrošina to, ka Venga sniedz daudziem lielākiem C-segmenta transportlīdzekļiem raksturīgu iekšējo telpu līmeni, taču B-segmenta izmēru ietvaros. Katra Venga ir aprīkota ar 130 mm slīdošu 60/40 saliekamu aizmugures sēdekli, tādējādi radot universālu un plašu kravas nodalījumu.

Atkarībā no konkrētā tirgus 2015. gadā Venga tiks piedāvāta ar iespēju izvēlēties līdz pat sešiem 1,4 litru un 1,6 litru benzīna un dīzeļdzinējiem ar jaudu no 77 līdz 128 zs un ar piecu vai sešu pakāpju manuālo vai četru pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Konstruēta, izstrādāta un ražota Eiropā Eiropas patērētājiem, mūsdienīgā un patiešām ietilpīgā Kia Venga, kopš tās nonākšanas tirgū 2009. gada nogalē, ir iekarojusi klientu atzinību – līdz šim realizētas vairāk kā 150 00 šī modeļa vienības, no kurām 29 000 iegādājušies Eiropas iedzīvotāji 2013.gadā.

Plānots, ka ekskluzīvi Kia Žilina rūpnīcā Slovākijā ražotā modernizētā Venga nonāks pārdošanā Eiropā 2015. gada sākumā.