- Soul, Forte, Cadenza, Niro un Sorento ieguvuši labākos vērtējumus savās kategorijās
- Kia Cadenza uzrāda vismazāko problēmu skaitu starp visiem modeļiem, kas iekļauti pētījumā
- Katrs Eiropā realizētais Kia modelis standartaprīkojumā tiek pārdots ar uzņēmuma unikālo 7 gadu, 150 000 km garantiju

Kia Motors jau otro gadu pēc kārtas atzīts par labāko zīmolu J.D. Power 2017 Initial Quality Study (IQS) kategorijā. Kia kvalitātes uzlabojumi ir labākais sniegums autoražotāju vidū pēdējo divdesmit gadu laikā.

Kia sasniegumu pamatā bija apbalvojumi piecos automašīnu segmentos – tas ir vairāk kā jebkuram citam zīmolam. Apbalvojumus dažādos segmentos ieguva Soul kompaktais krosovers, Niro hibrīda krosovers, Sorento SUV, Forte kompaktais sedans un Cadenza lielais sedans. Soul modelis trešo gadu pēc kārtas mājās ved IQS balvu, kamēr divi jaunākie Kia modeļi - Cadenza un Niro sevi pierādījuši kā izcilus jau pirmajā pārdošanas gadā. Cadenza pētījumā ieguva visaugstāko rezultātu no visiem modeļiem.

Visi septiņi Kia modeļi, tostarp Optima un Sportage, 2017. gada IQS noslēdza kā pirmie vai otrie atbilstošajās kategorijās, uzrādot mazāk problēmu nekā citu ražotāju automašīnas.

Šī jaunākā atzinība papildina uzņēmuma sasniegumu un uzticamības apbalvojumu sarakstu. Citi kvalitātes apliecinājumi iekļauj pirmo vietu J.D. Power 2016 transportlīdzekļu uzticamības reitingā Eiropā, parādot automašīnas ilgtermiņa uzticamību un izturību.

Maikls Spreigs (Michael Sprague), Kia Motors Amerika galvenais izpilddirektors un viceprezidents sacīja: “Aizvadītā gada J. D. Power Initial Quality Study pētījumā Kia satricināja nozari un daudzi domāja, vai turpmāk spēsim saglabāt tik augstu pozīciju. Tagad atbilde ir skaidra un skaļa – Kia pieder augstākā pozīcija otro gadu pēc kārtas un vairāk uzvaru segmentā nekā jebkuram citam zīmolam. Mūsu IQS topa augšgalā esošais sniegums vēlreiz apliecina Kia pasaules mēroga auto ražotāja statusu un atspoguļo augstos standartus, kā arī meistarību, ko mūsu komandas locekļi iemieso katrā Kia mašīnā, krosoverī un SUV.”

Deivs Sārdžents (Dave Sargent) Global Automotive viceprezidents, paziņojot J.D. Power rezultātus Automobiļu preses asociācijas (Automotive Press Association) sanāksmē, sacīja: “Neapšaubāmi, tā ir labākā kvalitāte, kādu pasaule jebkad redzējusi. Industrija kļūst jaudīgāka un uzlabo automašīnu kvalitāti.”

Ikgadējais pētījums analizēja 77 415 respondentu atbildes, aptverot 243 transportlīdzekļu modeļus 26 dažādos segmentos. Transportlīdzekļi tiek novērtēti pēc automašīnas vadāmības, dzinēja un transmisijas veikstpējas, kā arī plaša spektra citu kvalitātes rādītāju, par kuriem ziņo to īpašnieki.

Pildot zīmola kvalitātes solījumu, katrs Eiropā realizētais Kia modelis standartaprīkojumā tiek pārdots ar uzņēmuma unikālo 7 gadu, 150 000 km garantiju.