Sestdien, 12. oktobrī, ar daudzveidīgām aktivitātēm no pulksten 11 līdz 18 norisināsies "Latvijas Gada auto testa diena Molā", kas notiek katru gadu oktobrī, sniedzot iespēju ikvienam doties testa braucienos ar jaunākajiem auto modeļiem Latvijā. Īpašs notikums šogad būs jaunāko apvidus auto "KIA XCeed un SsangYong Korando" Latvijas pirmizrādes.

Testa braucieniem būs pieejams plašs klāsts ar "Latvijas Gada auto 2020" pretendentiem, kā arī citiem jaunākajiem auto modeļiem: "Cupra Ateca", "Hyundai i30 Fastback N", "Hyundai Kona", "Hyundai Santa Fe", "KIA Proceed", "KIA Sportage", "KIA Xceed", "Mitsubishi ASX", "Mitsubishi L200", "Renault Clio", "Renault Megane RS Trophy", "SEAT Tarraco", "SsangYong Korando", "Škoda Karoq Sportline", "Škoda Scala", "Toyota RAV-4", "Volkswagen Passat" un "Volkswagen T-Cross".

Pie katra automobiļa pārstāvjiem būs iespējams veikt pierakstu testa braucienam konkrētā laikā, tādējādi nebūs jāstāv rindā – savā rezervētajā lakā dodieties ar konkrēto automobili izmēģinājuma braucienā.

Tāpat būs apmeklēt arī citas bezmaksas aktivitātes un piedalīties veiklības braucienā ar "Suzuki Swift" speciālā trasē. Turklāt ātrākais rezultāts tiks pie šī paša auto uz nedēļas nogali ar pilnu degvielas tvertni.

Gada auto teltī būs apskatāms elektroauto "Volkswagen e-Golf" un "KIA Soul EV". Turklāt varēs saņemt atbildes uz interesējošajiem e-mobilitātes jautājumiem.

Lielajā "Latvijas Gada auto" teltī katras stundas sākumā norisināsies semināri par satiksmes drošību, kurus vadīs konkursa žūrijas priekšsēdētājs un pieredzējušais autožurnālists Atis Jansons. Šogad par drošībai būtiskām tēmām – gājēji uz neregulētām gājēju pārejām, velosatiksme, kam un kā ir jāpalaiž.

Par drošības jostu lietošanu sestdien izglītos CSDD. Caur personīgo pieredzi varēs pārliecināties par drošības jostu lietošanas nepieciešamību automobilī. Būs arī "reibuma brilles".

Pasākumu vadīs autožurnālists Normunds Avotiņš.